2016. június 28., kedd

5 dekorációs tipp tengeri hangulatra

Imádom a tengert, a végtelen kékség színeit, a körülötte lévő sós levegőt, a selymes homokot, a homokban megbújó kagylókat...de azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül :)
Ha pedig imádjuk, akkor ki mondta, hogy csak egy külföldi nyaraláskor élvezhetjük mindezt?
Miért ne gyönyörködhetnénk a kagylókban és nézhetnénk a tenger kékjének minden árnyalatát akár a beton dzsungelünkben is?
Könnyedén varázsolhatunk tengeri hangulatot egy-két egyszerű megoldással, átfestett kiegészítővel vagy újra gondolt régi tárgyainkkal is.

1. Kulcsosszekrény by bridge

Vegyünk egy natúr fa kulcsosszekrényt. (Hobby boltokban már 800 Ft-tól kapható.) Fessük le fehérre, vagy kékre. Vegyük elő az egyik nyaralásról összegyűjtött és régóta őrizgetett kagylóinkat és szétszórtan ragasszunk fel rá egy maréknyit belőle. A végeredmény így is csodás, de ha több időnk és energiánk van rá, akkor a fehér alap után kék színátmeneteket is festhetünk az ajtajára és a kagylók alá dekorációs hálót is rögzíthetünk.



2. Díszpárnák és ágyneműk

Már akkor is komoly változást érünk el, ha mást nem is teszünk, csak beszerzünk (vagy varrunk) egy-két új párnahuzatot ami lehet kék-fehér csíkos, kagyló mintás, de a türkiz változatos árnyalatait is követheti.
Ha sikerült a függönyöket is lecserélni egy hasonló színárnyalatra amit a párnánál használtunk akkor garantált lesz a harmónia.

minimalisti.com
minimalisti.com

3. Tengeri színátmenet

Szerintem gyönyörű, ahogy a színskálán egymáshoz közeli színek összefolynak és ezzel egy színátmenetet hozunk létre. Elképesztő egyszerű ötlet arra, hogy látványos fali képet fessünk, bármilyen képzőművészeti tudás nélkül is ez a fali deszka kép. Gyakorlatilag csak három csíkot festünk fel a kezeletlen fára. A széleit se csiszoljuk, ettől megmarad a rusztikussága. Hátul összefogatunk a három deszka lapot és már mehet is fel a falra vagy kitámasztva egy polcra. Én ezt biztosan kipróbálom! :)

pinterest.com 


pinterest.com

4. Papírzsebkendő tartó kagylókkal by bridge

Ha már minden háztartásban van papírzsebkendő, miért ne tarthatnánk azt is valami szép, díszes dobozban? Szerencsére már sok dekor kellékes boltban kaphatunk natúr fa alapot ehhez. A feladat tulajdonképpen ugyanaz, mint a kis kulcsos szekrénykénél.  Díszítsük kedvünkre.


Kagylós papírzsebkendő tartó

5. Kagylós váza dekor

Biztos van otthon egy átlátszó, szélesebb vázánk, amelybe egy tisztességesebb méretű gyertya is belefér. Ha igen akkor csak a megfelelő színű gyertyát kell beszerezni, beleállítani és köré szórni az apró kagylókat. Kész is :)

http://xmgljz.com


Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebookon és oszd meg másokkal is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése